Συστατικά

 

Arbutin To Arbutin είναι ένα μόριο που εξάγεται από το φυτό bearberry και αποτρέπει το σχηματισμό της μελανίνης. Λως αναστολέας της τυροσινάσης για την λεύκανση του δέρματος και για λάμψη.
Cactinea(εκχύλισμα φραγκόσυκου) Το εκχύλισμα φραγκόσυκου παράγεται από το κακτοειδές φυτό Οπουντία η ινδική συκή κοινώς φραγκοσυκιά και είναι πλούσιο σε απομονωμένους ολιγοσακχαρίτες. Διεγείρει τη δραστηριότητα των κυτταρικών ενζύμων που εμπλέκονται στην φυσική διαδικασία απολέπισης, με αποτέλεσμα την διατήρηση του ρυθμού της φυσικής διαδικασίας της εξάλειψης των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Είναι γωνστό για τις ενυδατικές, καταπραϋντικές και αντιρυτιδικές του δράσεις καθώς και για την ικανότητα του να χαρίζει λαμπερό δέρμα.
Carboxymethylglucan (CMG) Carboxymethylglucan (CMG) ανήκει στην ομάδα του (1→3) – β – D γλυκάνες, οι οποίες είναι ουσίες φυσικής προέλευσης που χαρακτηρίζονται από σημαντικές ανοσοτροποποιητικές και αντιοξειδωτικές δράσεις. Οι μηχανισμοί αυτοί επιτρέπουν στο CMG να ρυθμίζει τις αρνητικές επιπτώσεις της οξείας υπεριώδους ακτινοβολίας και να επηρεάζει θετικά στην υφή του δέρματος και την ελαστικότητα.
Chlorhexidine Digluconate (Χλωρεξιδίνη) H χλωροεξιδίνη είναι ένας αντιμικροβιακός παράγων, δραστικός έναντι σε ένα ευρύ φάσμα μικροβίων.
Cromoist o-25 H Cromoist o-25 είναι μια διαλυτή μορφή που προέρχεται απο υδροδιάλυτη βρώμη ολικής αλέσεως που αποτελείται κυρίως από υδρολυμένους ολιγοσακχαρίτες (ή υδατάνθρακες). Το συστατικό αυτό προσδίδει μια μαλακή αίσθηση στο δέρμα, δίνοντάς μια βελούδινη υφή καθώς ενυδατώνει εις βάθος την επιδερμίδα.
Dermonectin Αποτελεσματικό ολιγομερές, πρόδρομος της φιμπρονεκτίνης, που βοηθά στην αύξηση της ελαστικότητας, της σφριγηλότητας και την ανοχή του δέρματος. Έχει και αντιφλεγμονώδες ιδιότητες.
Ethyl ascorbic acid Το αιθυλικό ασκορβικό οξύ όπως είναι η ελληνική μετάφραση του,  είναι ένα σταθερό παράγωγο της βιταμίνης C, με άριστες λευκαντικές δραστηριότητα. Έχει επίσης αντιγηραντικές ιδιότητες και βοηθά στην λείανση της υφής του δέρματος.
Garcinia Cambogia(Γκαργκίνια) Το Garcinia Cambogia είναι φρούτο που μεγαλώνει στην νοτιοανατολική Ασία. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην μείωση του λίπους και ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Το HCA (συστατικό στην φλούδα του καρπού) αναστέλλει την λειτουργία ένος ενζύμου που είναι απαραίτητο για τη σύνθεση των λιπαρών οξέων στο ήπαρ. Έτσι αποτρέπει την λιπογένεση και την σύνθεση του λίπους και αποφεύγεται η συσσώρευση των δυνητικά επικίνδυνων ουσιών στο σώμα. Έχει τρεις βασικές δράσεις. Καταστέλλει την όρεξη, βελτιώνει και ισορροπεί την διάθεση μέσω της αύξησης σεροτονίνης και εμποδίζει την δημιουργία λίπους.
Gatuline expression Προερχόμενο από το Acmella Oleracea, ένα μικρό εξωτικό φυτό, το εκχύλισμα Gatuline Expression καταπολεμά αποτελεσματικά την εμφάνιση των γραμμών έκφρασης (λεπτές γραμμές) και  λειαίνει εμφανώς την επιφάνεια του δέρματος.
Haloxyl Το συγκεκριμένο συστατικό αναπτύχθηκε για να συμβάλλει στον αποχρωματισμό γύρω απο την περιοχή των ματιών. Χάρη στην σύσταση του, απορροφά την συγκέντρωση του αίματος που προκαλούν τον χρωματισμό και είναι ορατές. Η συνεχόμενη χρήση του βοηθά στον αποχρωματισμό και στην μείωση των μαύρων κύκλων και έχει και αντιρυτιδικές ιδιότητες.
Hydritense Το Hydritense είναι ένα ενεργό συστατικό που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και ανάπλαση στο δέρμα.
Hydrosoy 2000 To Hydrosoy 2000 είναι ένα ενεργό διάλυμα 20% υδρολυμένηw πρωτεΐνηw σόγιας που έχει μέσο μοριακό βάρος 2000. Παράγεται με την ενζυματική υδρόλυση απο αλεύρι σόγιας. Αυτό το προϊόν είναι μια υψηλής ποιότητας, πλήρως λειτουργική πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης και συνιστάται τόσο για την περιποίηση των μαλλιών και την περιποίηση του δέρματος.
Liftonin-Xpress To Liftonin-Xpress είναι ένα ισορροπημένο πολυμερές δίκτυο φτιαγμένο από αειφόρες πρώτες ύλες και βιοπολυμερή που παρέχει μια άμεση και μακράς διαρκείας σύσφιξη και ανόρθωση. Απαλύνει και ελαχιστοποιεί τις ρυτίδες και βελτιώνει την μικρο-δομή στην περιοχή των ματιών.
Polyhelixan PF Ισχυρό ενεργό συστατικό, φυσικό και οικολογικό, εξάγεται από ένα αμυντικό υγρό που εκκρίνεται από τα σαλιγκάρια. Σκοπός του είναι να προστατεύει, να επαναφέρει, να ανανεώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα του.
Progeline Βιομιμετρικό πεπτίδιο που εξάγεται απο την ουσία ελαφίνη. Βοηθά στην αποτροπή  εμφάνισης των σημαδιών της γήρανσης, συμβάλλει στον σχηματισμό περιγράμματος και αναδομεί την επιδερμίδα.
Riboxyl Η Riboxyl είναι μια φυτική ριβόζη που εξάγεται απο σπόρους καλαμποκιού με βιοσυνθετικό τρόπο. Αυξάνει την παραγωγή βλαστοκυττάρων για άμεση αντιρυτιδική και αντιγηραντική δράση καθώς βελτιώνει και την ελαστικότητα του δέρματος
Shea Butter (Βούτυρο Καριτέ) Το βούτυρο καριτέ είναι προϊόν επεξεργασίας των καρπών του δέντρου Vitellaria Paradoxa και περιέχει  5 διαφορετικά και πολύτιμα φυτικά λιπαρά οξέα,τα οποία και κατακλύζουν το 90% της σύνθεσης του. Κυρίως, το βούτυρο καριτέ, προφυλάσσει και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος. Είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες Ε και Α, προστατεύει το δέρμα από τις εξωτερικές βλαβερές επιθέσεις, από το κάπνισμα, την ηλιακή ακτινοβολία και τη ρύπανση, αναδομεί την επιδερμίδα στο πρόσωπο και το σώμα, προλαμβάνει και θεραπεύει τις ραγάδες και είναι πλούσιο σε κατιχίνες που εκτός από την σύσφιξη και την αναζωογόνηση που προσφέρουν είναι πλέον γνωστό ότι είναι εξαιρετικά αντιγηραντικές, καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.
Syn-ake Είναι ένα συνθετικό τριπεπτίδιο που εμποδίζει τη νευρομυική σύσπαση, ενθαρρύνει τη παραγωγή κολλαγόνου και επιταχύνει το ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος.Το τριπεπτίδιο SYN‐AKE έχει ταυτόσημες ιδιότητες με αυτές του Botox. Μιμείται τη δράση του δηλητηρίου της οχιάς το οποίο προκαλεί νευρομυικό αποκλεισμό.
Tens Up To Tens Up είναι ένα καινοτόμο ενεργό συστατικό με έντονο συσφικτικό αποτέλεσμα. Συνδυάζει τη δράση lifting με την αντιγηραντική δράση καθώς αυξάνει τη σύνθεση κολλαγόνου, έτσι υπάρχει μια διπλή δράση για άμεση βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματος και την αντιγηραντική θεραπεία σε βάθος χρόνου.
Unisooth ST-32 Η Unisooth ST-32 είναι μια βιοενεργή σύσταση για μακροχρόνια καταπραϋντική επίδραση. Βοηθάει στην φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος και στην προστασία του. Επίσης καταπολεμά την ερυθρότητα και το σκασμένο δέρμα.
Α-Βισαβολόλη Ενεργό στοιχείο που βρίσκεται σε πολλά φυτά όπως το Χαμομήλι και η Candeia (Vanillosmopsis Erythropappa), η α–βισαβολόλη έχει ισχυρή επουλωτική, καταπραϋντική, αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώση δράση. Είναι ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες, ξηρό ή σκασμένο δέρμα, επιδερμίδα με προβλήματα, έκθεση στον ήλιο καθώς και σαν βάλσαμο σε  οποιοδήποτε ερεθισμένο της επιδερμίδας.
Αιθέριο έλαιο δυόσμου Το αιθέριο έλαιο δυόσμου έχει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και ανοσορυθμιστική δράση. Διαθέτει εξαιρετικές αντιμυκητιακές ιδιότητες και έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.
Αιθέριο έλαιο Ευκάλυπτου Το αιθέριο έλαιο του Ευκάλυπτου προέρχεται από απόσταξη των φύλλων του και έχει μια έντονη δροσερή μυρωδιά καμφοράς και χλόης. Χρησιµοποιείται για εντριβές στο στέρνο, για να βελτιώσει την αναπνοή σε κρυολογήµατα και ιγµορίτιδες και είναι εξαίρετο αντιπυρετικό. Είναι εξαιρετικό αντιβιοτικό, αντισηπτικό των αναπνευστικών οδών, βαλσαµικό και δίνει την αίσθηση της δροσιάς. Το ευκαλυπτέλαιο σταµατά την υπερβολική έκκριση των βρόγχων, καταπραΰνει το βήχα (κάνοντας ρευστά τα φλέµατα) και τη γρίπη. Είναι ιδανικό για τη θεραπεία της ιγµορίτιδας, της ρινικής απόφραξης, της καταρροής, και της ρινοφαρυγγίτιδας.
Αιθέριο έλαιο μέντας

(Μινθόλη)

Η μινθόλη έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο  αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου καθώς προφυλάσσει από το κρυολόγημα και τη γρίπη. Έχει αντιβακτηριακή ικανότητα και χαρίζει μια αίσθηση δροσιάς όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα. Επίσης βελτιώνει τη διάνοιξη και την αναπνοή.
Αλλαντοΐνη Η αλλαντοΐνη είναι χημική ένωση που παράγεται από το γλυοξυλικό οξύ. Η αλλαντοΐνη χρησιμοποιείται ευρέως στα προϊόντα στοματικής υγιεινής (οδοντόπαστα, στοματικά διαλύματα), αλλά πλέον και στα καλλυντικά προϊόντα λόγω της κερατολυτικής της σύστασης (της ιδιότητάς της δηλαδή να μαλακώνει την κερατίνη και ως εκ τούτου να ενυδατώνει και να μαλακώνει το δέρμα). Έχει επουλωτικές, καταπραϋντικές και ηρεμιστικές για το δέρμα ιδιότητες.
Αλόε βέρα Η Αλόε Βέρα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης, θεραπεύει τη δερματίτιδα, ανακουφίζει από προβλήματα της εμμήνου ρύσεως, μειώνει τον πόνο της αρθρίτιδας, επουλώνει τις πληγές, θεραπεύει τη ναυτία, εξαλείφει τα έλκη, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προλαμβάνει το διαβήτη, μειώνει το οξειδωτικό στρες, αναστέλλει την καρκινική ανάπτυξη, θεραπεύει ιςο παρενέργειες των θεραπειών ακτινοθεραπείας, προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών, και καταπραΰνει τα συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος. Τα εκχυλίσματα του τόσο σε πόσιμη μορφή όσο σε μορφή γέλης μειώνουν επίσης τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, βελτιώνουν την καρδιαγγειακή λειτουργία, ανακουφίζουν τους μυϊκούς πόνους, βελτιώνουν τη διάρκεια ζωής, και θεραπεύουν τις ασθένειες των ούλων. Έχει εξαιρετικές αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες.
Απόσταγμα Αμαμελίδας Το απόσταγμα απο το δενδρύλλιο Αμαμελίδα δρα ως αντιαιμορραγικό, αντιφλεγμονώδες, στυπτικό, αγγειοσυσταλτικό και ενυδατικό. Έχει πληθώρα χρήσεων απο καταστολή αιμοραγίας μέχρι θεραπεία κιρσών. Ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και ενυδατώνει το δέρμα.
Βαλσαμόχορτο Tο βαλσαμόχορτο είναι εξαιρετικό αντικαταθλιπτικό, ηρεμιστικό, αντισπασμωδικό και βελτιωτικό της ποιότητας του ύπνου σε αϋπνίες. Είναι αντιφλογιστικό και επουλωτικό για εγκαύματα και πληγές. Eπίσης επιταχύνει την εξαφάνιση των στιγμάτων της λευκόρροιας και των σκληρών όγκων του δέρματος.Είναι τονωτικό και διεγερτικό για εξασθενημένους οργανισμούς, καταπραϋντικό και ανακουφιστικό σε βρογχίτιδα, βήχα, άσθμα, εμμηναγωγικό-ρυθμιστικό της εμμήνου ρύσεως, διουρητικό, σπασμολυτικό, αντιπυρετικό και παυσίπονο.
Βιταμίνη F Η Βιταμίνη F δεν είναι πραγματική βιταμίνη. Σε εκείνη αποδίδονται τα λιπαρά οξέα και μερικά απο τα παράγωγα τους. Είναι απαραίτητα για την ενυδάτωση της τρίχας και του τριχωτού της κεφαλής.
Βιταμίνη Α Η Βιταμίνη Α ή ρετινόλη, είναι φυσικό συστατικό και είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη & τη διατήρηση του οργανισμού.  Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, αποτρέπει τις δυσλειτουργίες που προκύπτουν από την περίσσεια τους και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η Βιταμίνη Α δεν δρα μόνο προληπτικά προλαμβάνοντας τα σημάδια της γήρανσης, αλλά και επιδιορθωτικά,  λειαίνοντας ακόμα και τις πιο βαθιές ρυτίδες (Αντιρυτιδική Δράση), ενώ καθαρίζει την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα (Απολεπιστική Δράση).
Βιταμίνη Ε Η βιταμίνη Ε είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη. Η ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση καταπολεμά τη βλαβερή παρουσία των ελεύθερων ριζών που προέρχονται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής (κάπνισμα, ατμοσφαιρική ρύπανση, οξειδωτικό στρες, άγχος κ.λπ.), εμποδίζει την καταστροφή – οξείδωση των λιπαρών οξέων στον εγκέφαλο και το αίμα και μειώνει τη γήρανση των ιστών. Επίσης, συνεργάζεται με άλλα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C και το σελήνιο, για ακόμα μεγαλύτερη αντιοξειδωτική αποτελεσματικότητα.
Γάλα Γαϊδούρας Το γάλα γαϊδούρας, γνωστό απο την αρχαιότητα απο την Κλεοπάτρα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυσοζύμη, ένα ένζυμο με αντιμικροβιακή δράση και σε θρεονίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στη σωστή πέψη και στη δημιουργία κολλαγόνου. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D, και E. Έχει υψηλή περιεκτικότητά σε πρωτεϊνες, φωσφολιπίδια και κηραμίδια που συνθέτουν κατά το ήμισυ την κερατίνη στιβάδα της επιδερμίδας και αποτρέπουν την αφυδάτωση της, είναι διαχρονικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας, της ακμής, σε πληγές, δέρματα με εκζέματα ή ψωρίαση. Επίσης επιδερμίδες που τείνουν να εμφανίζουν αλλεργία σε καλλυντικά, είναι πιο δεκτικές σε προϊόντα με βάση το γάλα γαϊδούρας.
Εκχύλισμα Ginseng Το Ginseng είναι απο τα βότανα με τις ισχυρότερες αντιγηραντικές ιδιότητες. Είναι ιδανικό για τόνωση, φυσική σύσφιξη και την ανόρθωση του περιγράμματος. Έχει ισχυρή ενυδατική δράση, βοηθά τον τόνο του δέρματος, προωθεί  την ανανέωση των κυττάρων, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, έχει επανορθωτική και θεραπευτική επίδραση στο δέρμα, προσφέρει προστασία του δέρματος από την πρόωρη γήρανση και προστατεύει από τη UV ακτινοβολία. Ενδεικνύεται σε δέμα με ουλές, κατεστραμμένο και ώριμο δέρμα.
Εκχύλισμα αγγουριού To εκχύλισμα Αγγουριού έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, λιπαρά οξέα και σε αντιοξειδοτικά στοιχεία που χαρίζουν στην επιδερμίδα φρεσκάδα, λάμψη, τη μαλακώνουν και αυξάνουν τα επίπεδα συγκράτησης της φυσικής υγρασίας.Είναι κατάλληλο για τη φροντίδα της λιπαρής επιδερμίδας και για after sun προϊόντα.
Εκχύλισμα Άρνικας Η Arnica είναι φυτό γνωστό εδώ και αιώνες για τις αρετές της για την αντιμετώπιση των τραυματισμών σε μυς και αρθρώσεις. Ενεργοποιεί τους θεραπευτικούς μηχανισμούς του οργανισμού και έχει αντιαρθριτικές, αντιρρευματικές, αντισηπτικές, απολυμαντικές, αντιμικροβιακές, τοπικές αντιερεθιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χρησιμοποιείται στην θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, των νευραλγιών, των αιματωμάτων, των διαστρεμμάτων- στραμπουλίγματα, των εξαρθρώσεων, των μωλώπων, των οιδημάτων λόγω θλάσης, των ρευματοειδών πόνων των αρθρώσεων και των μυών, της ακαμψίας των αρθρώσεων και της φλεβίτιδας. Ακόμα μπορεί να χρησιμοποιήθεί για την μείωση του μετεγχειρητικού οιδήματος και του πόνου, για τις χιονίστρες, για τα τσιμπήματα των εντόμων, για την δοθιήνωση, για θερμαντικό μασάζ πριν από κάθε άθληση αλλά και σαν χαλαρωτικό μασάζ μετά από την άθληση ή μετά απο μια κουραστική ημέρα.
Εκχύλισμα δενδρολίβανου Το εκχύλισμα δεντρολίβανου έχει πολύ ισχυρές αντιοξειδοτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ως φυσικό συντηρητικό για την επιμήκυνση της ζωής των καλλυντικών.
Εκχύλισμα Καλέντουλας Το εκχύλισμα Καλέντουλας (Pot Marigold) προέρχεται από την επεξεργασία των φύλλων και ανθών του φυτού Calendula arvensis. Παρουσιάζει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να αναπλάθει την επιδερμίδα. Προάγει τη παραγωγή κολλαγόνου και συμβάλει στην ταχεία αποκατάσταση αμυχών και πληγών χάρη στους ενυδατικούς του παράγοντες καθώς και στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης ουλών.
Εκχύλισμα Πορτοκαλιού Το εκχύλισµα πορτοκαλιού έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και δεσµεύει τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την οξείδωση των κυττάρων. Έχει υψηλή περιεκτικότητά σε βιταµίνη C, προλαµβάνει τη δηµιουργία πανάδων και κηλίδων που προέρχονται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Χαρίζει λάµψη, συσφίγγει την επιδερµίδα του προσώπου, αναζωογονεί την επιδερµίδα του σώµατος και τονώνει.
Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού Το Πράσινο Τσάϊ είναι ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδοτικά της φύσης. Η περιεκτικότητα του εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού σε αντιοξειδοτικά, έχει υπολογιστεί πως είναι έως και 20 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της βιταμίνης C. To Πράσινο Τσάϊ, λόγω της ισχυρά αντιοξειδοτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης του, χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για την αντιμετώπιση ερεθισμών της επιδερμίδας (κοκκινίλες, φαγούρα, έντονη ξηροδερμία κ.ο.κ.) και για την περιποίηση πρηξιμάτων και δερματοπαθειών και είναι ιδιαίτερα σημαντικό συστατικό στα προϊόντα αντιγήρανσης. Η ιδιότητα του να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες (free radicals) το κατατάσσει στη κορυφή των αντιρυτιδικών φυτικών συστατικών.
Εκχύλισμα Πρόπολης Η πρόπολη έχει βακτηριοστατικές, βακτηριοκτόνες, αντιμυκητισιακές, αντιφλεγμονώδης, αναλγητικές, αντιϊκές, αντιοξειδωτικές και αναισθητικές δράσεις. Ενδείκνυται σε ερεθισμούς για την βαθιά του απολυμαντική δράση καθώς και για την ενυδάτωση που προσφέρει.
Βάμμα Πρόπολης Όπως και η πρόπολη έχει βακτηριοστατικές, βακτηριοκτόνες, αντιμυκητισιακές, αντιφλεγμονώδης, αναλγητικές, αντιϊκές, αντιοξειδωτικές και αναισθητικές δράσεις.  Το βάμμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις περιπτώσεις των παθήσεων της στοματικής κοιλότητας (ουλίτιδα, στοματίτιδα κ.ο.κ.), των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, των ελκών του στομάχου, της γρίπης και των κρυολογημάτων, της ωτίτιδας και γενικότερα των μυκητιάσεων και των ιώσεων.
Εκχύλισμα χαμομηλιού Το εκχύλισμα χαμομηλιού προέρχεται από την επεξεργασία των ανθών του φυτού Matricaria recutita. Είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές, αντιοξειδοτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του.  Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και αποτελεί πραγματικό «βάλσαμο» για την ευαίσθητη και ευερέθιστη επιδερμίδα. Περιορίζει τον «κνησμό» (φαγούρα) και τις «κοκκινίλες», καθώς συμβάλει στη φυσική «απολέπιση» και αναγέννηση της επιδερμίδας.
Έλαιο Macadamia Το έλαιο Macadamia έχει πολύ υψηλές ενυδατικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για τις ώριμες και «ταλαιπωρημένες» επιδερμίδες. Απορροφάται εύκολα και γρήγορα από την επιδερμίδα εξαιτίας της ομοιότητάς του με τα λιπαρά οξέα του δέρματος. Έχει φυσικό δείκτη προστασίας από τον ήλιο 3-4. Δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες επιδρώντας θετικά στο μεταβολισμό του δέρματος. Η μεγάλη του περιεκτικότητα σε Ω-7 το καθιστά ιδανικό για την περιποίηση του προσώπου. Είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες (Α, Β1, Β2,B3, C και Ε), σε μεταλλικά στοιχεία(σίδηρο, μαγνήσιο) και πρωτεΐνες. Είναι γνωστό για την επούλωση ουλών, ραγάδων και γενικότερα τη βελτίωση και αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος, αφού αναδομεί το φλοιό της επιδερμίδας.
Έλαιο λεμονιού Το λεμόνι έχει διεγερτική δράση επί της καρδιάς και χρησιμοποιείται συχνά για τη μείωση της πίεσης του αίματος. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηριδίων. Έχει επίσης υψηλή αποτοξινωτική δράση και προσφέρει αντισηπτικές και αντιικές ιδιότητες, βοηθά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των κρυολογημάτων, πονόλαιμου, βήχα και γρίπης. Επιπλέον, το έλαιο λεμονιού έχει υψηλές βακτηριοκτόνες και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, καθιστώντας το αποτελεσματικό για τη θεραπεία των δερματικών εξανθήμάτων.
Έλαιο μαστίχας Το μαστιχέλαιο παράγεται μέσω απόσταξης της φυσικής μαστίχας με ατμό και αναδύει ένα έντονο, φρέσκο και ξυλώδες άρωμα. Είναι αντιβακτηριακό, αντιμυκητιακό και αποσυμφορητικό. Συστήνεται για την αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων και συμβάλει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και της βρογχίτιδας. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε δερματολογικά προβλήματα όπως η ακμή και θεωρείται πως δρα κατά της ευρυαγγείας και των κιρσών. Η αντιφλεγμονώδης δράση του οφείλεται στο ελεανολικό οξύ που περιέχει.Έχει αντι-οξειδωτικές ιδιοτήτες που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Καθαρίζει και λευκαίνει το δέρμα, βοηθώντας παράλληλα στη σύσφιξη των ιστών.
Ενοξόλη Η ενοξολόνη (γνωστή και ως γλυκυρρητινικό οξύ) είναι ένα πεντακυκλικό τριτερπενοειδές παράγωγο της β-αμυρίνης τύπος που παραλαμβάνεται από την υδρόλυση του γλυκυρριζικού οξέος, που προέρχεται από το βότανο της γλυκόριζας. Έχει αντιική, αντιμυκητιακή, αντιπρωτοζωϊκή, και αντιβακτηριακής δράση.
Ερυθριτόλη Η ερυθριτόλη, που εμπεριέχεται φυσικά στο πεπόνι και το αχλάδι είναι μια αλκοόλη σακχάρου. Το σώμα απορροφά την ερυθριτόλη, όπως και την ξυλιτόλη, αλλά δεν μπορεί να την αποδομήσει, και γι’ αυτό δεν έχει θερμίδες και δεν προκαλεί γλυκαιμική αντίδραση.
Θεωρείται εξίσου γλυκιά με τη ζάχαρη, κατά 60-80%.
Θαλασσινό νερό Η περιεκτικότητα του σε μεταλλικά άλατα, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τα θεϊκά άλατα, καθώς επίσης και σε ιχνοστοιχεία, όπως ο χαλκός και ο σίδηρος, προσφέρει προστασία από λοιμώξεις. Παράλληλα, ιχνοστοιχεία όπως το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο, που επίσης περιέχονται στο θαλασσινό νερό, ελαττώνουν τη ρινική συμφόρηση. Με τη χρήση του καθαρίζεται βαθιά ο ρινικός βλεννογόνος, ρευστοποιείται η βλέννα και απομακρύνεται ευκολότερα και ανανεώνονται τα κύτταρα του βλεννογόνου. Η χρήση του δεν προκαλεί ξηρότητα, δεν επηρεάζει τη γεύση και δεν καταστρέφει το ρινικό επιθήλιο.
Ιπποφαές Το Ιπποφαές (Hippophae L.) είναι ένα φρούτο, γνωστό και ως το «ιερό φρούτο των Ιμαλαίων» που αναπτύσσεται σε μια ευρεία περιοχή της Ευρώπης και της Ανατολικής Ασίας. Περιέχει περισσότερα από 190 φυτοθρεπτικά συστατικά, δηλαδή ουσίες που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών C, E, καροτενοειδών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, λιπαρών οξέων, αμινοξέων και αντιοξειδωτικών.
Κιτρικό οξύ Το κιτρικό οξύ είναι ασθενές οργανικό τρικαρβοξυλικό οξύ. Είναι πολύ διαδεδομένο στο φυτικό βασίλειο, κυρίως στα λεμόνια και τα άλλα εσπεριδοειδή το ακτινίδιο, τις φράουλες και πολλά άλλα φρούτα. Είναι εξαιρετικό φυσικό συντηρητικό, ενώ χρησιμοποιείται και ως ρυθμιστής οξύτητας και αρωματικό συστατικό.
Κολλαγόνο Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που σχηματίζεται από μια αλυσίδα αμινοξέων. Έχει ζωική προέλευση και συμβάλλει στην λίπανση των αρθρώσεων, στους πόνους της μέσης, ενδυναμώνει τα τοιχώματα των αγγείων, δυναμώνει μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και την ανοχή του συνδετικού ιστού.
Μαλάχη (Μολόχα) Το φυτό Μαλάχη η αγρία ή αγριομολόχα ή μολόχη είναι γνωστό από την απωτάτη αρχαιότητα. Τα φύλλα και τους τρυφερούς βλαστούς της χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι ως λαχανικό, εδώδιμο. Τα άνθη της, ως αφέψημα και μαλακτικό. Είναι βότανο με ιδιότητες αιμολυτικές, αντιβηχικές, αντιφλεγμονώδη, αποχρεμπτική, στυπτική και επουλωτική δράση.
Μάραθο Το μάραθο ή φινόκιο (Foeniculum vulgare) πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αρωματικό και γευστικό βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, μαγειρική και φαρμακευτική χρήση. Μειώνει τις φλεγμονές, έχει αντιβακτηριδιακή δράση καθώς είναι και πλούσια πηγή βιταμίνης C.
Μέλι Χαρακτηρίζεται σαν «υγρό χρυσάφι». Το μέλι περιέχει αντιοξειδωτικά, αντιμυκητιασικά, αντισηπτικά και ενυδατικά συστατικά. Έχει επίσης αντι-μικροβιακές ιδιότητες για να προστατεύσει το δέρμα σας από την περιβαλλοντική καταστροφική επίδραση και να βοηθήσει ακόμη και στη θεραπεία των πληγών, των εξανθημάτων και την καταπολέμηση των μολύνσεων του δέρματος. Είναι ένα φυσικό ενυδατικό, που μπορεί να απαλύνει ακόμα και τα πιο ξηρά δέρματα ή μαλλιά. Τα αντιοξειδωτικά του βοηθούν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών από το περιβάλλον και είναι γεμάτο από θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα να αναγεννηθεί και να προωθήσει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων
Ξυλιτόλη Η ξυλιτόλη είναι μια γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο ζάχαρης και έχει προέλευση απο φρούτα και λαχανικά. Βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηριδίων και είναι “φιλική προς τα δόντια”.
Οξείδιο του ψευδαργύρου Το Οξείδιο του Ψευδάργυρου (Zinc Oxide) είναι μία λευκή σκόνη πολύ γνωστή για την ικανότητα της να προστατεύει την επιδερμίδα από τις ηλιακές ακτίνες. Είναι αποτελεσματικό τόσο έναντι των ακτίνων UVA (320-400nm) όσο και των UVB (280-320nm). Είναι απόλυτα υποαλλεργικό και ασφαλές στη χρήση του. Τα μόρια του συστατικού δεν απορροφόνται από την επιδερμίδα και κατά συνέπεια δεν επηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό.
Οργανικό Ελαιόλαδο Το οργανικό ελαιόλαδο θεωρείται προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας. Για τον λόγο αυτό, αποτελεί και υψηλής αξίας συστατικό. Χάρη της περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά και τις αντιοξειδωτικές ουσίες έχει αντι-φλεγμονώδεις και χημειο-προστατευτικές ιδιότητες. Επίσης ενυδατώνει το δέρμα και απαλύνει απο ουλές και εγκαύματα.
Πανθενόλη Η αλκοολική μορφή της βιταμίνης Β5 με εξαιρετικές διεισδυτικές ικανότητες, πλούσιες ενυδατικές, αναπλαστικές και καλμαντικές αρετές. Εξασφαλίζει πλούσια και άμεση ενυδάτωση, αναζωογονητική και αντιγηραντική δράση, καταπραΰνει μικροερεθισμούς της επιδερμίδας και έχει μαλακτικές ιδιότητες.
Περουβιανή Χαρουπιά Ο καρπός της, είναι καθαρή πηγή βιοενέργειας που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Δρα ως στυπτικό, καταπραϋντικό, μαλακτικό και καθαρτικό. Βοηθά σε προβλήματα μειωμένης λίμπιντο και δρα κατά της μείωσης του αριθμούτων σπερματοζωαρίων. Βοηθά σε προβλήματα βρογχικού άσθματος.
Ρόδι Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Έχει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, αντιαλλεργικές,  επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές ιδιότητες. Ενισχύει το ανοσοποιητικό, εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL), προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, ρίχνει την πίεση του αίματος και υπάρχουν ενδείξεις ότι η μακρόχρονη κατανάλωσή του βελτιώνει την ερωτική λειτουργία ανδρών με πρόβλημα στύσης. Επίσης, θεωρείται ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, του μαστού και του προστάτη, αλλά και στην ­επιβράδυνση της ανάπτυξής τους. Καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα, χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων και του ιού του έρπητα και μειώνει τις ρυτίδες και τα έλκη.
Σαμπούκος (Elderberry) Ο σαμπούκος είναι βότανο που χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της γρίπης και των συμπτωμάτων της. Η κατανάλωση του μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα και τον χρόνο ανάρρωσης απο την γρίπη τόσο τύπου Α όσο και τύπου Β. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α,Β & C. Θεραπεύει τον βήχα, καταπολεμά τις μολύνσεις και βοηθά στην θεραπεία του πυρετού.
Σορβιτόλη Η σορβιτόλη είναι μια γλυκαντική ουσία η οποία εξάγεται απο φρούτα και χρησιμοποιείται συχνά σε καλλυντικά. Προσδίδει βελούδινη υφή στο δέρμα.
Σπόροι Σταφυλιού Τo εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού προέρχεται από τους μικρούς σπόρους (και μερικές φορές τα δέρματα) των κόκκινων σταφυλιών, που είναι στην πραγματικότητα τα ίδια σταφύλια που χρησιμοποιούνται για να κάνουν το κρασί. Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή ολιγομερών προανθοκυανιδίνων (OPC). Αυτά τα φλαβονοειδή έχουν εξαιρετικές αντιοξειδιτικές ιδιότητες.
Στέβια Η Στέβια είναι είδος φυτού που περιέχει μια ουσία η οποία ονομάζεται στεβιόζη ή στεβιόλη η οποία έχει μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από την ζάχαρη. Χρησιμοποιείται σε αρκετές χώρες ως εναλλακτική γλυκαντική ουσία. Έχει μηδέν θερμίδες και δεν περιέχει υδατάνθρακες.
Υαλουρονικό οξύ Πρόκειται για ένα σύνθετο υδατάνθρακα που αποτελείται από ένα δισακχαρίτη (δύο ενωμένα μόρια σακχάρων). Το υαλουρονικό οξύ προστατεύει τους χόνδρους και συμβάλλει στη μείωση των τριβών που οδηγούν στη φθορά τους,ενυδατώνει την επιδερμίδα και προσφέρει ελαστικότητα και αντοχή, χαρίζει πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά και αυξάνει την παραγωγή ενέργειας.
Φυτικά Βλαστοκύτταρα Τα φυτικά βλαστοκύτταρα βοηθούν στην αναδόµηση και αναγέννηση του δέρµατος. Η πολλαπλά ευεργετική τους δράση οφείλεται στην κατά πολύ υψηλότερη συγκέντρωση των αναγεννητικών παραγόντων σε σχέση με τα εκχυλίσματα. Επίσης προσφέρουν ταυτόχρονα αντιοξειδωτικη δράση, ενυδατώνουν, χαρίζουν λάμψη, προάγουν την παραγωγή του κολλαγόνου και τη διαδικασία ανάπλασης.
Χαβιάρι Το χαβιάρι αποτελείται κατά 27% από πρωτεΐνες, που ενισχύουν τον κυτταρικό μεταβολισμό και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου με αποτέλεσμα να έχει εξαιρετική αντιρυτιδική δράση. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία (κάλιο, νάτριο, ασβέστιο και φώσφορο) με αποτέλεσμα να ενισχύει τη φωτεινότητα του δέρματος, συμβάλλει στη σύσφιξη της περιοχής του ντεκολτέ και του λαιμού., καταπολεμά τις δυσχρωμίες και τους λεκέδες που δημιουργούνται με το πέρασμα του χρόνου, αυξάνει την αιματική ροή και τους καρδιακούς παλμούς, έχει ισχυρή ενυδατική δράση και προσφέρει άμεση τόνωση της επιδερμίδας.
Ωμεγα 3 Τα ω-3 λιπαρά οξέα, και συγκεκριμένα το EPA και το DHA, έχουν συνδεθεί με την καρδιαγγειακή υγεία χάρη στην αντιθρομβωτική τους δράση. κλινικές μελέτες έδειξαν πως η πρόσληψη EPA και DHA μπορεί να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης της καρδιακής ανεπάρκειας και ότι η συμπληρωματική χορήγηση φαρμακευτικών δόσεων μπορεί να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής σε ασθενείς με διεγνωσμένη καρδιακή ανεπάρκεια, αποτρέποντας την εμφάνιση περαιτέρω καρδιακών επεισοδίων. Επίσης σύμφωνα με έρευνες μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει το λιπιδαιμικό προφίλ, αποτελούν βασικό δομικό συστατικό των νευρικών κυττάρων, οπότε συσχετίζονται και με την εγκεφαλική λειτουργία, η λήψη των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων έχει συσχετιστεί σε αρκετές μελέτες και με μείωση συμπτωμάτων σε καταστάσεις φλεγμονής, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, αλλά και μείωση του πόνου σε φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου και σε περιπτώσεις δυσμηνόρροιας.